Een nieuwe auto gekocht, en wat nu?

Verschillende omniumverzekeringen: welke moet je nemen?

 

Autoverzekeringen bestaan in verschillende categorieën en dat is ook voor omniumverzekeringen het geval. In dit stuk leggen we de verschillen uit en kan je achterhalen welke omniumverzekering het best bij jouw wagen past.

Mini omnium

Wie een oudere auto bezit met redelijk wat kilometers op de teller, kiest voor een mini omnium. Dan ben je verzekerd tegen glasbreuk, diefstal, aanrijdingen met dieren, brand en zelfs natuurkrachten.

 

Mini omnium plus

Is je auto tussen 3 en 5 jaar oud, is het interessant om voor een mini omnium plus te opteren. Een mini omnium dus, met dat verschil dat bij een 'perte-totale' het totale verlies gedekt wordt. Dat kan een technisch totaal verlies zijn (onmogelijk om de wagen op een veilige manier te herstellen) of een economisch verlies (de reparatiekosten liggen hoger dan de waarde van het voertuig).

 

Omnium

Een omniumverzekering neem je als je auto echt gloednieuw is. Ze dekt alles van de 'mini omnium plus' alsook alle materiële schade door een ongeval (ook als je zelf in fout bent) en materiële schade aangebracht door vandalisme. Je bent ook verzekerd van waardebehoud en dit tot de 24 ste maand.

 

Omnium plus

Met deze meest uitgebreide omniumverzekering krijg je alles van een omnium maar dan met waardebehoud tot de 36ste maand. Daarnaast ben je met een omnium plus gedekt tegen diefstal uit het voertuig (tot €500) en heb je recht op een vervangwagen (tot 30 na de diefstal of het totale verlies).

 

Voor meer informatie, klik hier.

Bron: gocar