Let op Uw ski's

Steeds meer wintersporters zijn de dupe van diefstal. Georganiseerde criminele organisaties stelen grote hoeveelheden ski's en snowboards. Ze gaan daarbij gericht te werk en ontvreemden vooral het duurdere materiaal. Europeesche Verzekeringen en Safeman helpen wintersporters door ski-sloten met korting aan te bieden.

Bent u verzekerd voor gestolen ski’s?

Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk dat u de juiste dekkingen afsluit op uw verzekering: Skiën en Snowboarden en Bagage. Ten tweede moeten ski’s ‘op slot’ staan. Bijvoorbeeld in een locker onderaan en bovenaan grote liften. U kunt ook zelf een ski-slot meenemen.

Om de kans op diefstal te verkleinen, kunt u uw ski’s ook los van elkaar wegzetten tijdens de lunch of het après-skiën. Maar let op: deze voorzorgsmaatregel vinden wij onvoldoende. Uw ski’s zijn dan niet verzekerd voor diefstal.

Ski’s gestolen? Doe altijd aangifte

Als u gestolen ski’s wilt claimen op uw reisverzekering, dan heeft u altijd een bewijs van aangifte nodig. In het proces-verbaal staat of de ski’s ‘op slot’ stonden. Ook staat erin waar en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Bij diefstal vanuit het hotel, appartement of een speciale locker, moet óók aangifte bij de desbetreffende verantwoordelijke eigenaar worden gedaan. Dit geldt ook voor huurski’s. Bij diefstal van gehuurde ski’s hebben we ook een verklaring/nota van de verhuurder nodig.

Bron: Europeesche N.V.